ဂ်ပန္ဗီဇာမ်ား.. သိသေလာက္ကိုေျပာျပရရင္

1,474

ကိုယ္လည္းခဏခဏေရးဖူးတယ္..။ တျခားဂ်ပန္မွာေနသူေတြ..အေတြ႕အႀကံဳဗဟုသုတရွိသူေတြကခဏခဏေရးတာလည္းေတြ႕ဖူးတယ္..။ ဒါေပမယ္႔လည္းအခုထက္ထိကိုသေဘာမေပါက္ၾကတာဘာေၾကာင္႔လဲလို႔စဉ္းစားရင္းအေတြးဝင္တယ္..။ေသခ်ာတာကေတာ႔..လက္ေတြ႕မႀကံဳၾကရေသးသမို႔..ဖတ္မိလည္းျပီးျပီးေရာအမွတ္အသားမရွိၾကတာေၾကာင္႔လို႔ထင္တယ္..။ ဒီေန႔တစ္ေန႔တည္းကိုပဲ...ဂ်ပန္မွာအလုပ္လုပ္ခြင္႔နဲ႔ပတ္သက္ျပီးေမးၾကတဲ႔မက္ေဆ႔ခ်္ေတြေတာက္ေလွ်ာက္ဝင္တယ္..။ နွစ္ေခါက္သံုးေခါက္ျပန္ဖတ္ရေလာက္ေအာင္သေဘာမေပါက္တဲ႔ေမးခြန္းေတြလည္းအမ်ားႀကီးႀကံဳရတယ္..။[caption id="attachment_2082" align="aligncenter" width="386"]credit:https://www.findaphd.com credit:https://www.findaphd.com[/caption]

ဂ်ပန္မွာအလုပ္လုပ္ခြင္႔...ဆိုတာဘာလဲ..??

အလုပ္လုပ္မယ္႔သူကက်န္းမာေနသလား..အလုပ္ရွာေပးမယ္႔အဆက္အသြယ္ရွိသလား..အလုပ္လုပ္ဖို႔အခ်ိန္ရွိသလား..အလုပ္ရွာလို႔ေတြ႕သလားဆိုတဲ႔..ကိုယ္ေရးကိုယ္တာေတြကိုခဏေဘးခ်ိတ္..။အလုပ္လုပ္ခြင္႔ဆိုတာ..ဂ်ပန္လူဝင္မႈႀကီးၾကပ္ေရးကေပးတဲ႔အခြင္႔အေရး..တနည္းအားျဖင္႔နိုင္ငံျခားသားတစ္ေယာက္အေနနဲ႔ဂ်ပန္မွာအလုပ္လုပ္နိုင္ခြင္႔ကိုအလုပ္လုပ္ခြင္႔လို႔ဆိုလိုပါတယ္..။ကိုယ္လည္းဗီဇာေပါင္းစံုကအလုပ္လုပ္ခြင္႔ေတြ..ခြင္႔ျပဳခ်က္ေတြအထိအကုန္လံုးကိုလံုးေစ႔ပတ္ေစ႔မသိနိုင္ေပမယ္႔ကိုယ္သိသေလာက္ကိုေျပာျပရရင္...၁)ဂ်ပန္လူမ်ိဳးရဲ႕အိမ္ေထာင္ဖက္ဗီဇာ=အလုပ္လုပ္ခ်ိန္ကန္႔သတ္မထားသလိုခြင္႔ျပဳခ်က္မလိုပါ..ႀကိဳက္သေလာက္လုပ္နိုင္ပါတယ္..။၂)အျမဲတမ္းေနထိုင္ခြင္႔ဗီဇာလို႔ေခၚတဲ႔PRရထားတဲ႔နိုင္ငံျခားသားနဲ႔အဲဒီနိုင္ငံျခားသားရဲ႕အိမ္ေထာင္ဖက္=အလုပ္လုပ္ခ်ိန္ကန္႔သတ္မထားသလိုခြင္႔ျပဳခ်က္မလိုပါ..ႀကိဳက္သေလာက္လုပ္နိုင္ပါတယ္..။၃)အလုပ္ဗီဇာလို႔ေခၚတဲ႔work visaနဲ႔ေနတဲ႔နိုင္ငံျခားသား=အလုပ္ဗီဇာကိုရယူဖို႔အတြက္ဝင္ေရာက္လုပ္ကိုင္ေနတဲ႔ကုမၸဏီကလြဲျပီးအျပင္မွာအလုပ္လုပ္ခြင္႔မရွိပါ..။အိမ္ေထာင္ဖက္ကိုေခၚယူခြင္႔ရွိျပီးအလုပ္ခ်ိန္ကကန္႔သတ္ထားတယ္ထင္ပါတယ္။(အရင္ကပါ..အခုမသိပါ)၄)ေလ႔က်င္႔ေရးဗီဇာလို႔ေခၚတဲ႔training visa တနည္းအားျဖင္႔technical intern training visaနဲ႔ေနတဲ႔နိုင္ငံျခားသား=ေလ႔က်င္႔ေရးဗီဇာကိုရယူဖို႔အတြက္ဝင္ေရာက္လုပ္ကိုင္ေနတဲ႔ကုမၸဏီေတြစက္ရံုအလုပ္ရံုေတြကလြဲျပီးအျပင္မွာအလုပ္လုပ္ခြင္႔မရွိပါ..။ အိမ္ေထာင္ဖက္ေခၚခြင္႔မရွိပါ။၅) ေက်ာင္းသားဗီဇာstudent visaနဲ႔ေနတဲ႔နိုင္ငံျခားသား=တစ္ပတ္ကို(၂၈)နာရီပဲအလုပ္လုပ္ခြင္႔ရွိပါတယ္..။၆)နိုင္ငံေရးခိုလွံဳခြင္႔ဗီဇာrefugee visa= ဗီဇာရဖို႔ေလွ်ာက္ထားဆဲပထမ(၆)လမွာအလုပ္လုပ္ခြင္႔မရွိပါ..ဒုတိယ(၆)လဗီဇာရတဲ႔အခါက်မွအလုပ္လုပ္ခြင္႔ကိုခ်ေပးပါတယ္..။ကိုယ္သိသေလာက္ေတာ႔ဒီေလာက္ပါပဲ..။ဂ်ပန္အစိုးရကကိုယ္႔ရဲ႕မွတ္ပံုတင္သေဘာမ်ိဳးထုတ္ေပးထားတဲ႔residence card在留カードနဲ႔အသစ္ထပ္ထုတ္ေပးေနတဲ႔my number cardေတြမွာ residence statusမွာဘာေရးထားသလဲျပန္ၾကည္႔ၾကပါ..။[caption id="attachment_2083" align="aligncenter" width="390"]credit:http://www.backpackingasia.com/ credit:http://www.backpackingasia.com/[/caption]အဲဒါဟာ..ကိုယ္႔ရဲ႕ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာေနထိုင္ခြင္႔ဗီဇာပါ..။အဲဒီဗီဇာနဲ႔လိုက္ျပီးအလုပ္လုပ္ခြင္႔ေတြကြဲျပားျခားနားသြားပါေၾကာင္းထပ္ေလာင္းေျပာပါရေစ..။ေမးခြန္းေတြလာမေမးခင္..ဒါေလးအရင္ဖတ္ၾကဖို႔ေမတၱာရပ္ခံအပ္ပါတယ္..။အဆင္ေျပၾကပါေစ..။*ယုမိကို*