Designated မွသည္ Work Visa ေျပာင္းခ်င္သူမ်ားအတြက္ (၂)

1,563

(၃) ဒုကၡသည္ဗီဇာကေန Work Visa ေျပာင္းလဲပံုအေၾကာင္းမေရးခင္ ဗဟုသုတအေနနဲ႔ Designated Activities ဗီဇာကေန Long-Term Resident ဗီဇာရေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုတာ သိထားသင့္တယ္လို႔ ယူဆလို႔ ရွင္းျပခ်င္ပါတယ္။ Designated Activities ဗီဇာ ၁ ႏွစ္ရထားသူပဲ Long-Term Resident ဗီဇာရေအာင္ ေျပာင္းေလွ်ာက္လို႔႔႔ရမွာျဖစ္ပါတယ္။(က)Designated Activities ဗီဇာ သက္တမ္းကို ၁ ႏွစ္ ၁ ႏွစ္နဲ႔ ပံုမွန္ ၅ ႀကိမ္တိုးၿပီးသူျဖစ္ပါက ေတးဂ်ဴး(Long-Term Resident)ဗီဇာ ေလွ်ာက္လို႔ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။(ခ) Designated Activities ဗီဇာ သက္တမ္း ၁ ႏွစ္ ရထားေသာ္လည္း သင္ဟာ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံသို႔ တရား၀င္ေရာက္ရွိေနတာ ၁၀ ႏွစ္ေက်ာ္သူ(ဆိုလိုတာက သေဘာၤခိုးစီးမဟုတ္သူပါက)ျဖစ္ေနပါက ေနာက္တစ္ႀကိမ္သက္တမ္းတိုးတဲ့အခါမွာ ေတးဂ်ဴး ဗီဇာ ေလွ်ာက္လို႔ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ေတးဂ်ဴးဗီဇာ ရသူတစ္ဦးျဖစ္ပါက ေအးဂ်ဴးေလွ်ာက္ရတာ အလြန္႔အလြန္ကို လြယ္ကူသြားပါၿပီ။ (ေတးဂ်ဴးကေန ေအးဂ်ဴး(P R)ေလွ်ာက္ပံုေလွ်ာက္နည္းကို မၾကာခင္ေရးေပးပါမယ္..)(ဂ) Designated Activities ဗီဇာ ၆ လ သက္တမ္းပဲ ကိုင္ေဆာင္ခြင့္ရရွိထားသူမ်ားအေနနဲ႔ ေတးဂ်ဴးလည္းေလွ်ာက္ခြင့္မရွိသလို ေအးဂ်ဴးလည္း ေလွ်ာက္လို႔မရပါဘူး..။ ပို၍ေ၀းသြားတာကေတာ့ ကာလီဖိုးမင့္နဲ႔ ကာလီထိုင္းဆိုင္ သမားေတြပါ..။[caption id="attachment_1998" align="alignnone" width="630"]credit:http://www.tokyoweekender.com/ credit:http://www.tokyoweekender.com/[/caption][caption id="attachment_1997" align="alignnone" width="320"]credit:http://asia.nikkei.com/ credit:http://asia.nikkei.com/[/caption](၄) Designated မွ သည္ Work Visa ေျပာင္းေလွ်ာက္မယ္ဆိုရင္ျဖင့္(က)ဗီဇာသက္တမ္း ၁ ႏွစ္ရွိသူဆိုရင္ေတာ့ ေျပာင္းရတာ အဆင္ေျပပါတယ္။ မိမိကို Work Visa အျဖစ္ တရား၀င္ အလုပ္ခန္႔မယ့္ အလုပ္ရွင္(သို႔)ကုမၸဏီရဲ႔ အလုပ္ခန္႔ေၾကာင္း စာရြက္စာတမ္းနဲ႔ ေထာက္ခံစာျပည္စံုတယ္ဆိုရင္ လ ၀ က မွာ သြားေျပာင္းလို႔ရပါၿပီ။(ခ)Designated ဗီဇာသက္တမ္း ၆ လရွိသူမ်ားအေနျဖင့္ Work Visa ေျပာင္းေလွ်ာက္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ပထမဦးဆံုး သင္ေလွ်ာက္ထားတဲ့ ဒုကၡသည္ေလွ်ာက္လႊာကို ရုပ္သိမ္းေၾကာင္း(ဂ်ပန္လို `တိုရိဆာဂဲ`)ေၾကာင္း လ ၀ က ထံ အသိေပးအေၾကာင္းၾကားရမွာျဖစ္ပါတယ္။ဒုတိယအဆင့္အေနျဖင့္ သင့္ကို Work Visa အျဖစ္ တရား၀င္ အလုပ္ခန္႔မယ့္ အလုပ္ရွင္(သို႔)ကုမၸဏီရဲ႔ အလုပ္ခန္႔ေၾကာင္း စာရြက္စာတမ္းနဲ႔ ေထာက္ခံစာမ်ားကို လ ၀ က ထံ တင္ျပရမွာျဖစ္ပါတယ္။ သိထားသင့္တဲ့အခ်က္က သင္ဟာ မျဖစ္မေန မိခင္ႏိုင္ငံကို ျပန္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ သင္ရဲ႔ ဒုကၡသည္ေလွ်ာက္ထားမႈကို ရုပ္သိမ္းလိုက္ၿပီဆိုတာနဲ႔ ၆ လသက္တမ္းရထားတဲ့ Designated ဗီဇာ မရွိေတာ့တဲ့အတြက္ သင္ဟာ ဘာဗီဇာသက္တမ္းမွ မရွိသူျဖစ္သြားပါၿပီ။ အိုဗာစေတး တစ္ေယာက္ပါ။[caption id="attachment_1996" align="alignnone" width="930"]credit;http://cdn.tokyotimes.com/ credit;http://cdn.tokyotimes.com/[/caption]ဒါေၾကာင့္ မိခင္ႏိုင္ငံသို႔ မျဖစ္မေနျပန္ရေတာ့မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ဒီေနရာမွာလည္း သတိျပဳရမယ့္အခ်က္က သင္ဟာ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံအတြင္း ေနထိုင္စဥ္ကာလမွာ ျပစ္မႈတစ္စံုတစ္ရာမရွိသူျဖစ္ပါက ေနာက္တစ္ႀကိမ္ျပန္၀င္တဲ့အခါ ေလ်ာေလ်ာရူရူ ျဖစ္မွာပါ..။ အေရးႀကီးတာက ခံစားခ်က္နဲ႔မလုပ္ပါနဲ႔။ မူနဲ႔ေဘာင္နဲ႔ တိတိက်က် လုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။ ဆိုလိုတာက - သင့္ကို Work Visa ထုတ္ေပးမယ္ဆိုတာ တကယ္ေသခ်ာလား။ - အစပထပိုင္းမွာ ေဖာ္ျပထားသလို ဘယ္လို Work Visa အမ်ဳိးအစားမ်ဳးိလဲ..။- Work Visa အျဖစ္ တကယ္ေခၚယူရေလာက္ေအာင္ သင့္ကို ယံုၾကည္မႈရွိပါသလား..။- လုပ္ထံုးလုပ္နည္းအတိုင္း သင့္ကို Work Visa ရေအာင္ စာရြက္စာတမ္းေတြ စည္း တံဆိပ္ေတြ၊ ဟန္းေကာေတြ ထုေပးၿပီး တကယ္လုပ္ေပးမွာလား..- လခ ဘယ္ေလာက္လဲ..- ယခုလုပ္ေနတဲ့အလုပ္မွာပဲ လုပ္ရမွာလား..- အကယ္၍ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံသို႔ျပန္၀င္ဖို႔ အခက္အခဲျဖစ္ေနလို႔ အာမခံဖို႔လိုတယ္ဆိုရင္ တကယ္အာမခံေပးမွာလား.. စတာေတြကို တိတိက်က် ေမးရမွာျဖစ္ပါတယ္..။ဂ်ပန္နဲ႔ အလုပ္လုပ္မယ္ဆိုရင္ အားနာတယ္ဆိုတာ မရွိပါဘူး.။ ယံုၾကည္မႈနဲ႔ပဲ အလုပ္လုပ္ၾကတာျဖစ္ပါတယ္..။ ဒါေၾကာင့္ ၆ လသက္တမ္းသာ ကိုင္ေဆာင္ခြင့္ရွိသူ ညီငယ္ ညီမငယ္မ်ားအေနျဖင့္ Work Visa ေျပာင္းေလွ်ာက္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ျဖင့္ ယခုေရးျပ ရွင္းျပတဲ့အတိုင္း မူနဲ႔ေဘာင္အတြင္းကေန လုပ္သင့္ပါေၾကာင္း..အကယ္၍ ရံုးလုပ္ထံုးလုပ္နည္းကိစၥမ်ားႏွင့္ တင္ရမယ့္ စာရြက္စာတမ္းကိစၥမ်ားအတြက္ ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ႔ စိတ္ခ်ရေသာ ေရွ႔ေနတစ္ဦးနဲ႔ ဆက္သြယ္လိုပါကArata KumazawaImmigration lawyerPh: 080 3213 8467ထံဖုန္းဆက္သြယ္ႏိုင္ပါတယ္..။ေမာင္ရွင္မ်က္ႏွာပ်က္ေအာင္မလုပ္ဘူး။ ေမာင္ရွင့္နာမည္ပ်က္ေအာင္၊ အထင္ေသးေအာင္ မလုပ္ဘူးဆိုရင္ ေမာင္ရွင္ကိုယ္တိုင္မိတ္ဆက္ေပးပါမယ္။အဆင္ေျပၾကပါေစ..ေမတၱာမ်ားစြာျဖင့္-Maung Shinhttps://www.facebook.com/maungshin1