Designated မွသည္ Work Visa ေျပာင္းခ်င္သူမ်ားအတြက္ (၁)

1,362

ခုရက္ပိုင္းအတြင္း ေန႔ေန႔ ညည ဆိုသလို ေမာင္ရွင္ေျဖေပးေနရတဲ့ေမးခြန္းကေတာ့..Designated ဗီဇာကေန Work Visa ေျပာင္းခ်င္လို႔ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ..ဘာေတြလိုအပ္သလဲ..ဘယ္လိုအေျခအေနမ်ဳိးဆို ေျပာင္းလို႔ရသလဲ ဆိုတဲ့ ေမးခြန္းေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။

(၁)ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႔ Work Visa အမ်ဳိးအစားမ်ားကို ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ထပ္မံရွင္းျပခ်င္ပါတယ္..

• Working Visa

- Professor(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Artist(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Religious Activities(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Journalist(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Investor/Business Manager(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Legal/Accounting Services(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Medical Services(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Researcher(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Instructor(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Engineer(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Specialist in Humanities/International Services(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Intra-company Transferee(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ)- Entertainer(၁ ႏွစ္ (သို႔) ၆ လ (သို႔) ၃ လအတြင္း)- Skill Labor(၁ ႏွစ္မွ ၃ ႏွစ္အထိ) စသည္တို႔ျဖစ္ပါတယ္။[caption id="attachment_2002" align="alignnone" width="444"]credit:http://www.realestate-tokyo.com/ credit:http://www.realestate-tokyo.com/[/caption][caption id="attachment_2001" align="alignnone" width="617"]credit:http://d1udmfvw0p7cd2.cloudfront.net/ credit:http://d1udmfvw0p7cd2.cloudfront.net/[/caption](ဂ်ပန္အစိုးရမွ -ႏိုင္ငံျခားသားမ်ားအတြက္ သတ္မွတ္ထုတ္ေပးထားတဲ့ ဗီဇာအမ်ဳိးအစားမ်ား(Type of Visa)အျပည့္အစံုကို သိခ်င္သူမ်ားအေနနဲ႔ ေမာင္ရွင္ေရးသားခဲ့ေသာ `ဂ်ပန္ကိုလာမယ္ဆိုရင္ျဖင့္ သင္ဒါေတြသိထားဖို႔လိုပါတယ္ အပိုင္း(၂)ရဲ႔ ေအာက္ပါလင့္ကို ကလွစ္ႏိွပ္ၿပီး ေလ့လာႏိုင္ပါတယ္..https://www.facebook.com/maungshin1/posts/1016337801759854- https://cp.japantourlist.com/my/behavior-jp-1/

ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ဒုကၡသည္ဗီဇာအမ်ဳိးအစားမ်ားကို ရွင္းျပခ်င္ပါတယ္..။

ဂ်ပန္အစိုးရထံမွာ သင္ဟာ ဒုကၡသည္ေလွ်ာက္သည္ဆိုပါစို႔..။ သင့္ကို အသိအမွတ္ျပဳတယ္ဆိုရင္(က)ဒုကၡသည္ဗီဇာ(Regugee Status)ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာအမ်ားစု ေခၚေ၀ၚေနၾကတဲ့ ဗန္း စကား ကေတာ့ `R အႀကီး` က်တယ္ေပါ့..။ ဒီဗီဇာရသူ က်သူဆိုရင္ အလိုအေလ်ာက္ ေတးဂ်ဴး (Long-Term Resident-ေရရွည္အေျခခ်ေနထိုင္ခြင့္)ဗီဇာ ကိုင္ေဆာင္ခြင့္ရရွိသြားၿပီျဖစ္ပါတယ္။ အရင္က ဗီဇာသက္တမ္းကို ၁ ႏွစ္ပဲ ေပးရာမွ ယခုအခါမွာေတာ့ ၃ ႏွစ္(သို႔) ၅ ႏွစ္ သက္တမ္းအထိ တမ္းေပးပါတယ္။ (ခုေတာ့ ေရႊလိုရွားသြားပါၿပီ..)(ခ)သင့္ကို ဒုကၡသည္အျဖစ္ အသိအမွတ္ေတာ့မျပဳဘူး..။ သို႔ေပမယ့္ လူသားခ်င္းစာနာေသာအားျဖင့္ အထူးေနထိုင္ခြင့္ဗီဇာ(Special Status -ဂ်ပန္ေရာက္ျမန္မာမ်ားအေခၚ S S ဗီဇာ) ထုတ္ေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။ အဆိုပါဗီဇာသက္တမ္းဟာ ၁ ႏွစ္ကေန ၃ ႏွစ္အထိျဖစ္ပါတယ္။ (ဒီဗီဇာဟာလည္း အေတာ့္ကိုမေပးစေလာက္ျဖစ္ေနပါၿပီ..)(ဂ) ေနာက္တစ္ဆင့္ကေတာ့ သင့္ကို ဒုကၡသည္အျဖစ္လည္း အသိအမွတ္မျပဳႏိုင္ဘူး။ လူသားခ်င္းစာနာစရာ အေၾကာင္းအခ်က္လည္းမရွိဘူး..။ ဒါေပမယ့္-သင့္တိုင္းျပည္အေျခအေနအရ လတ္တေလာ လက္ခံထားမယ္။ အကယ္၍ သင့္တိုင္းျပည္ အေျခအေနေကာင္းရင္ ျပန္ရဖြယ္ရွိတယ္ဆိုၿပီး Designated Activities ဗီဇာ ထုတ္ေပးပါတယ္။ ဒီ Designated Activities ဗီဇာ(ေတာ့ခုေတးဗီဇာ)သက္တမ္းဟာ ` ၁ ႏွစ္(သို႔) ၎ထက္ေလ်ာ့နည္းေသာ`ဟု ျပ႒ာန္းထားပါတယ္။(ဃ) ေနာက္ဆံုးအဆင့္ကေတာ့ ယာယီအာမခံ ေနထိုင္ခြင့္လို႔ ေခၚတဲ့ `ကာလီဖိုးမင့္` နဲ႔ `ကာလီထိုင္းဆိုင္ ` ဗီဇာတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဗီဇာသက္တမ္းဟာ ၃ လတစ္ႀကိမ္(သို႔) ၁ လတစ္ႀကိမ္ လ ၀ က ရံုးမွာ သက္တမ္းသြားတိုးရပါတယ္။ လံုး၀ လံုး၀ ကို အလုပ္လုပ္ခြင့္မရွိပါဘူး..။ အလုပ္လုပ္ခြင့္ပါမစ္ေတာင္းလည္း ထုတ္ေပးမွာမဟုတ္ပါဘူး..။[caption id="attachment_2003" align="alignnone" width="451"]credit:http://www.free-magazine1.com/visto.jpg credit:http://www.free-magazine1.com/visto.jpg[/caption]- Maung Shinအပိုင္း (၂) သို့ ဆက္ဖတ္ရန္... https://cp.japantourlist.com/my/change-designated-workvisa2/